Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

donderdag 10 december 2009

DANKJEWEL

Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, Dankjewel, enz!

voor alle beterschapswensen, en alle leuke, enthousiaste, lieve, spontane, stimulerende, aanmoedigende, enz, enz, enz. reacties op het 'Oud en Nieuw' patroonblad.
Het doet me goed! En ik heb het graag gedaan!

Ik heb vooraf wel zitten twijfelen of ik het wel moest doen en wel om 2 redenen.

De eerste: zouden jullie het wel leuk vinden zo'n dankjewel?
De tweede: het zelf printen van het patroonblad.

In 'Het ontwerpen van de pompoenkoets en andere patronen' (een blog onder het label 'ontwerp-perikelen-proaties' op mijn blog 'Droaties en proaties') heb ik wel wat geschreven over hoe ik altijd mijn uiterste best doe om de patronen zo zorgvuldig mogelijk te tekenen.
In de loop van de tijd heb ik echter ook ontdekt dat de combinatie van de scanner/kopieerapparaat en de printer daarbij ook nog bepalend zijn. Veel van die apparaten laten namelijk een afwijking zien in de uiteindelijke print.
Soms is die afwijking heel erg klein, en soms helaas behoorlijk groot.
Maar door elke afwijking in de print is de kans dus aanwezig dat patroondelen niet meer precies kloppen.

Even een voorbeeld aan de hand van de jas van de kabouters. Jullie kennen het patroontje ondertussen vast :-)), maar hier toch maar even een plaatje:


Wanneer de print een afwijking zou vertonen van rondom 1 mm (wat is nu 1 mm??!!! zou je denken??!!), dan zou dat voor de breedte van de jas al 4 mm betekenen! Immers aan beide kanten van het patroon 1 mm, is al 2 mm per patroondeel. En voor de rug heb je 2 delen nodig. dus 2 x 2 mm = 4 mm. De mouwen zijn dan ook aan elke kant 2 mm langer!! Gelukkig kunnen die wel aangepast worden, maar toch....

In dit patroon zitten niet veel onderdelen waarbij het een probleem zou kunnen zijn zo'n printafwijking, (een iets grotere of kleinere kurk is geen probleem, maar kleertjes moeten passen!!).

Maar toch heb ik het me daarom echt afgevraagd of ik het patroon wel op deze manier aan moest bieden. Ik wil gewoon graag dat het allemaal klopt.

Let dus ook wanneer je een kopietje van een origineel patroon maakt (omdat je het origineel niet wilt verknippen), goed op of je kopietje wel precies hetzelfde is!

Groet en veel plezier met het maken van 'Oud en Nieuw'!! (en stiekem hoop ik natuurlijk op veel foto's :-), gewoon omdat het zo ontzettend leuk is om ze hier op te hangen, maar voel je niet verplicht!!!)

Gera
p.s. morgen hoop ik weer 'gewoon' (nou ja, 'gewoon': elke keer weer is het een feestje!) verder te gaan met het ophangen van foto's.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk kadootje op donderdagavond 10 december. Ga binnenkort al mijn werkstukjes op de foto zetten. Maar de oliebollen zullen op oudjaarsavond op de tafel pronken.
Monique

Gera zei

Hoi Monique,

Graag gedaan! Veel plezier met je oliebollen!
Ik kijk uit naar je foto's! Leuk!

groetjes, Gera