Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

maandag 7 november 2011

Melkbussen


Gemaakt door Anns H.

Anns: Ik beb de laatste weken 18 melkbusjes gemaakt!!In verschillende maten.

We gebruiken deze busjes niet voor de oud-nieuwjaar-slinger, maar voor iets heel anders!
In Friesland wordt deze maand herdacht, dat 60 jaar geleden de melkboeren, die melk, brei en karnemelk in ons dorp rondbrachten, in opstand kwamen bij het gerechtsgebouw in Leeuwarden. Zij mochten op de bussen geen Friese benamingen zetten, zoals brei, molke en supe.(karnemelk). De plattelandsvrouwen in ons dorp, besteden daar een bijeenkomst aan. Omdat wij gastvrouwen zijn, kleden we de zaal daarbij aan. Op de tafels een klein tafereeltje met die busjes e.d. Blij waren we, dat jij een patroontje van melkbussen had.

2 opmerkingen:

Margreet zei

Wat een werk, dat moet wel een top dag worden!

Anns Humalda-Ezendam zei

Hallo Margreet,

Ik zag je reactie op de melkbussen.Ja, het was een groot succes!!Er was zelfs een koor bij, die het hele verhaal bezongen!!De dochters van de betreffende melkboeren waren ook aanwezig, met de originele melkbussen.We zien er met tevredenheid op terug.De melkbusjes van vilt komen vast nog wel eens van pas.groetjes van Anns.