Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

vrijdag 25 januari 2013

It giet oan!


It giet oan! is ontworpen door Gera (Septemberspring)


Terwijl het vriest dat het kraakt, wordt de laatste hand gelegd aan de grote finishvlag voor de 11-stedentocht. Terwijl het ene meisje het laatste pompeblêd vast zet, staat haar vriendinnetje trappelend van ongeduld al te trekken aan de vlag. Ze heeft haar schaatsen om haar nek gehangen, zodat ze zo snel mogelijk het ijs op kan. It giet oan!

Op de Friese vlag staan zeven rode pompeblêden. Pompeblêd is de Friese naam voor het blad van de gele plomp en de witte waterlelie. De pompeblêden verwijzen naar de middeleeuwse zelfstandige Friese landstreken langs de kust van Alkmaar tot aan de Wezer.
Deze landstreken sloten een verdedigingsverbond tegen de Noormannen.
Sommigen zeggen dat er meer of minder dan precies zeven landstreken waren, het getal ‘zeven’ zou zoveel betekenen als: ‘veel’. Anderen gaan wèl uit van zeven landstreken.


Let op: beperkte oplage!

Het wateroplosbare vlies, de Friese vlag katoen en het metaaldraad (voor het maken van de naald) zit bij het patroonblad.
  













                                                                                                                                            

Geen opmerkingen: