Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

dinsdag 3 september 2013

Adventskalender


Adventskalender is ontworpen door Gera (Septemberspring)

Met de adventskalender worden de dagen naar kerst afgeteld.
Advent is de periode die vooraf gaat aan het kerstfeest. Het woord 'advent' komt van het Latijnse woord 'adventus' dat 'komst' betekent.
Advent is een tijd van hoopvolle verwachting, stilte na de stormen van de herfst.

De eerste advent begint 4 zondagen vóór kerst. Hierdoor varieert het aantal adventsdagen tussen de 22 en 28. Deze adventskalender heeft daarom 29 ornamenten: 28 voor de kerstdagen plus 1 ornament (met op de voorkant de kribbe en op de achterkant een grote ster) voor de eerste kerstdag.

Op de voorkant van de ornamenten staat een afbeelding en op de achterkant een ster et een getal. Tel elk jaar het aantal adventsdagen om het benodigde aantal ornamenten voor dat jaar te bepalen (begin met tellen op de 4e zondag vóór kerst en eindig op de laatste dag vóór kerst).
Hang die ornamenten (1 tot en met het benodigde getal) èn het ornament met de kribbe zodanig op dat de achterkanten zichtbaar zijn. Begin op de eerste advent met het omdraaien van het ornament met het getal '1' zodat de voorkant zichtbaar wordt. Tel af naar kerst door elke dat het volgende ornament om te draaien. Draai op eerste kerstdag het laatste ornament (het ornament met de grote ster) om zodat de kribbe te zien is.
Fijne advent en kerst gewenst.

De grote ster hangt bovenaan:

 Op de eerste kerstdag is de kribbe te zien:Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de ornamenten op te hangen.
Bv.:
met wasknijpertjes aan linten voor het raam: (zet het lint vast met zuignappen!)


 of op de deur: (zet het lint vast met zuignappen!)

 Of vorm met lint een kerstboom op de deur en hang de ornamenten er met knijpertjes aan: (zet het lint vast met zuignappen!)


Of aan De boom. De werkbeschrijving voor 'De boom' is HIER gratis te downloaden.Geen opmerkingen: