Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

woensdag 12 februari 2014

Bananenweetje-2: de vorm van de bananen

Wanneer ik met een nieuw ontwerp bezig ben dan verdiep ik me, waar mogelijk, in het onderwerp. En zo leer ik tijdens het ontwerpen altijd wel weer iets nieuws. 'Weetjes' die jij misschien al kende, maar voor mij een nieuwe wereld openen. En daar geniet ik met volle teugen van!

Zoals bijvoorbeeld het volgende.
Over het algemeen is de schil van een banaan vijfkantig. Bij de ene banaan is dat beter zichtbaar dan bij de andere. Bananen zitten (met het uiteinde van de steel) in lagen vast aan een kam. Een laag kun je zien als een 'hand met vingers'. Per laag zijn de bananen hetzelfde qua vorm. Bij de ene laag bestaat de holle kant van de banaan uit één schildeel en de bolle kant uit 2 delen (zoals bij banaan-1 van het patroon 'Fruit-1: bananen, appel, mandarijnen, peer en kersen'). Bij de volgende laag is dit precies andersom (zoals bij banaan-2). Door deze groeiwijze liggen de bananen van verschillende lagen mooi op elkaar.

De holle kant van de twee bananen-1 (er is één schildeel) aan de holle kant):

De bolle kant van de twee bananen-1 (er zijn twee schildelen aan de bolle kant):
De holle kant van banaan-2 die uit twee schildelen bestaat en de bolle kant van de twee bananen-1 die ook uit 2 schildelen bestaat:
De holle kant van banaan-2:
 Daardoor passen de verschillende lagen van de bananen precies in/op elkaar:

Geen opmerkingen: