Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

zaterdag 1 februari 2014

Don Quichot en Sancho Panza

Gemaakt door Yolanda.
Yolanda heeft Don Quichot en Sancho Panza gemaakt met behulp van de patronen 'Naar Bethlehem' en 'Op het veld'.

Dit schreef ze er over:
"Onze zoon is dop op mooie muziek en verhalen, waarbij Don Quichot één van zijn favoriete is. Dus toen Don Quichot in 2010 door het Nationaal Ballet werd opgevoerd waren we van de partij en kreeg ik zomaar een idee voor zijn 18e verjaardagstaart in mijn schoot geworpen.
De personages en de kleuren van de kleding zijn dan ook gebaseerd op de Don Quichot en Sancho Panza die door Mini en Maxi zijn neergezet bij het Nationaal Ballet. Compleet met gedeukte lans en een koddige ezel.

Voor Don Quichot heb ik één van de herders (van 'Op het veld') flink langer, zijn lange tuniek weggelaten en van zijn overslag-jas een korter exemplaar gemaakt. Daarbij een hoog sluitende broek met bijpassende stoer laarzen.
Voor zijn trouwe kameraad Sancho Panza heb ik de andere herder wat kleiner, maar vooral veel molliger gemaakt en een kleine aanpassing gedaan aan de kleding.
De ezel (van 'Naar Behtlehem') heb ik kleiner en molliger gemaakt, zodat die lekker koddig is en Sancho Panza eigenlijk te groot is voor het ezeltje.
Verder heb ik hen nog voorzien van een schild, een gedeukte lans, een wegwijzersteen met daarop de datum geborduurd van de 18e verjaardag van mijn zoon en natuurlijk een molen (met deurtje en draaiende wieken) om het plaatje compleet te maken.
Ik heb het met veel plezier gemaakt en het werd met nog meer plezier ontvangen (gelukkig!). En ik wil je dan ook echt bedanken dat je patroonbladen altijd zo gedetailleerd en kloppend zijn. Je kan er alle kanten mee op."
Geen opmerkingen: