Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

dinsdag 5 april 2016

Koeien met kalfjes


Het is voorjaar, de Lakenvelder koeien hebben weer gekalfd. De kudde is flink uitgebreid. De kalfjes drinken bij hun moeder gretig van de romige melk. Ze groeien dan ook als kool.
De rustige, nieuwsgierige koeien zijn lief voor hun kalfjes. Kalfjes die nu, door het aansluitende witte laken rondom de buik, al op hen lijken.
Zowel de zwarte als rode Lakenvelders behoren tot de oudste Hollandse koeienrassen. Al in de 13e eeuw was het een geliefd ras. Kasteelheren zagen de schoonheid van de Lakenvelders en lieten ze op hun landgoed lopen. Daar dankt de Lakenvelder zijn bijnaam 'Kasteelrund' aan. De koeien met hun kalfjes, vorstelijke dieren!

'Koeien met kalfjes' combineert goed met 'De boerin melkt de koe'!
Combineer beide patronen met BoerderijkattenBoer wat zeg je van mijn kippen? en Schapen en lammetjes (ook leuk erbij zijn de kleine kippen en haan van Kerststaldieren.
De Kerststal en de Schapenboet bieden onderdak aan de veestapel.Geen opmerkingen: