Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

dinsdag 27 november 2018

Nieuw patronenboek: Zeg het met twaalf bloemenmeisjes


©Septemberspring.nl

Op de krans zitten bloemenmeisjes. Twaalf meisjes met twaalf bloemen. Allemaal staan ze symbool voor een maand van het jaar. In de koude maanden dragen de meisjes een maillot en een trui met lange mouwen. Zo blijven ze heerlijk warm. Zodra de dagen langer worden worden de mouwen van de truitjes korter en vervangen ze de laarzen door schoenen. Tijdens de warmste dagen van het jaar mogen de schoenen uit en genieten de meisjes van de warme zonnestralen op hun armen en benen. 
Iedere maand komt er één witte bloem tot bloei, elk met zijn eigen betekenis.
Het tere sneeuwklokje geeft ons hoop dat de natuur opnieuw zal ontwaken. De dappere sneeuwforsythia bloeit op het nog kalen hout en kijkt vol verwachting uit naar het voorjaar, dat zich al voorzichtig laat zien in een paar tere groene blaadjes. Het bescheiden viooltje wijst op de zuiverheid van alle ontluikende groen. De kievitsbloem buigt zijn kopje stijlvol. Laat hem in de vrije natuur staan. Hij biedt troost wanneer je het nodig hebt: buig de bloem voorzichtig omhoog zodat hij je tranen op kan vingen, laat de bloem daarna weer bungelen zodat hij je tranen los kan laten.
Het ingetogen lelietje van dalen schittert in al haar eenvoud. De nederige akkerwinde bloeit laag aan de grond, maar kan zich ook rond andere planten omhoog winden. De fresia straalt onvoorwaardelijke liefde uit. De charmante ranonkel heeft de volle zon nodig om tot bloei te komen. De anemoon neemt ons verwachtingsvol mee de herfst in. De klokjes van de campanula geven standvastig aan dat het einde van het jaar nadert. De cyclaam symboliseert het meevoelende, toegewijde hart. Met de kerstster is de cirkel rond, hij wenst ons liefde en geluk voor het komende jaar. Een jaar waarin alle bloemen weer tot boei zullen komen. De meisjes kijken er naar uit want de bloemen hebben veel te vertellen. Elk heeft zijn eigen schoonheid.
Zeg het met twaalf bloemenmeisjes. 

Zolang de voorraad ervan strekt zijn bij de wederverkopers zakjes met de benodigde kralen, chenillegaren en pijpenragers te koop:De meisjes:
Alle twaalf bloemenmeisjes  en bloemen staan in één uitgebreid patronenboek!

Tips:
- Geniet elke maand van het maken van 'het bloemenmeisje van de maand' met de bijbehorende bloem.
- Maak seizoenskransen: Zet de bloemenmeisjes per seizoen op een kleinere krans
- Maak de bloemen en zet ze in een vaasje
Zoals je ziet, biedt het patronenboek veel mogelijkheden.

Het jaar rond:
Tip: Het is prachtig om een windlicht met kaars in het midden van de krans te zetten:
Geen opmerkingen: