Van harte welkom!


In de Septemberspring Gallerie zijn foto’s te zien van creaties die zijn gemaakt aan de hand van Septemberspring patronen.

Het is bijzonder en inspirerend om te zien hoe verschillend de uitvoering kan zijn van hetzelfde ontwerp. De foto’s kunnen een naslagwerk zijn bij bv. het kiezen van kleuren of het maken van je eigen creatie.

Hoe meer foto’s er per ontwerp te zien zijn hoe groter de variatie. Maak met jouw hulp de Septemberspring Gallerie zo compleet mogelijk.

Heb jij ook iets gemaakt aan de hand van een Septemberspring patroon? Mail dan je foto’s naar info@septemberspring.nl zodat ook deze foto’s tentoongesteld kunnen worden! Ook foto's van delen van een ontwerp zijn natuurlijk van harte welkom!

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

dinsdag 25 oktober 2011

Drie koningen en drie dromedarissen


Ontworpen door Gera (Septemberspring)

De drie koningen Melchior, Balthasar en Caspar volgen de ster naar Bethlehem, om de geboorte van het kindeke Jezus te gaan vieren.

Koning Melchior, een oude grijze man, verbeeldt Europa. Als geschenk geeft hij goud, zoals past bij een Koning. Koning Balthasar is een man van middelbare leeftijd, hij verbeeldt Azië. Hij geeft mirre aan het pas geboren kind, en verwijst daarmee naar het sterven, want mirre werd gebruikt bij het balsemen. Koning Caspar is de jonge man en verbeeldt Afrika. Hij brengt wierook mee, een ‘goddelijk’ geschenk.
De koningen verwelkomen het kindeke en staan symbool voor jong en oud, van alle volkeren.

De koningen zijn (zonder hoed) ± 9 cm lang. De dromedaris is ± 13 cm hoog.
Zolang de voorraad strekt zitten de velours de panne, de chenille en de Koninklijke kralen bij het patroonblad.Koning Melchior:Koning Balthasar:
Koning Caspar:


Drie koningen en drie dromedarissen combineert goed met Naar Bethlehem en Op het veld:

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Goedemorgen Gera,
Net de nieuwsbrief ontvangen en enthousiast over de drie koningen. Deze staan dus per direct op mijn lijstje om te maken. ( samen met extra tijd)
Prachtige koningen met alle bagage die ze meenemen. Dit is toch wat je erbij denkt.
groet Monique

marielle r zei

Ga zo kijken of hij al bij Tomte ligt..en wat zijn ze weer super, zo wordt het plaatje kerstgroep toch compleet, dank je wel !!
Marielle

Marja Feijen zei

Wat een fantastische nieuwe patroontjes, leuk voor de kerst!! Mijn complimenten, ik ben goed in het maken maar verzinnen??? Zou ik eens moeten proberen denk ik haha!!

Anoniem zei

Geweldig, ik word hier zo hebberig van.

groet, Jeanet

Corina zei

Heel mooi Gera!

Gera zei

Hoi Monique, Marielle, Marja, Jeanet en Corina,

Dankjewel voor jullie complimenten!
Doet me goed!

liefs, Gera

Lia zei

Hallo Gera,
Wat ontzettend mooi!
Ik heb dit patroonblad, met materiaal van sinterklaas gekregen. Ik heb ook direct "naar Bethlehem" en "Op het veld" gekocht.
Ik zocht ook naar een mooie Kerststal. Gevonden in Idskenhuizen in Friesland! Ik zal het tafreel dit jaar niet klaar krijgen. Volgend jaar dan maar.
Groeten van Lia

Gera zei

Hoi Lia,

Dankjewel voor je leuke compliment!
Mooi Sinterklaas kado heb je gekregen :-)).
Fijn dat je al een Kerststal hebt gevonden in Idskenhuizen! Alles maken voor volgend jaar kerst gaat vast lukken! Veel plezier met het maken!

liefs, Gera

Ingrid Van Kaam zei

Is dit patroon van de drie koningen met drie dromedarissen nog verkrijgbaar?

Groetjes Ingrid

Gera zei

Hoi Ingrid,

Ja hoor, het is nog gewoon verkrijgbaar. Voor een verkoopadres zie: http://www.septemberspring.nl/adressen_en_links.html

Veel plezier met het maken!
groetjes, Gera